MOGELIJKHEDEN VOOR BEGINNENDE KLIMMERS

Boulderen is een discipline die meer kracht en ervaring vereist en is minder aangewezen voor absolute beginners.
Voor ’t muurklimmen is een monitor of cursus vereist.

Een monitor boeken

Wallstreet_cursus2
Ben je minstens met zijn tweeën en wil je kennismaken met het muurklimmen dan kan je een monitor boeken voor een proefles. Beheers je de technieken na één uur voldoende, dan krijg je de toestemming om, zo lang als gewenst, zelfstandig verder te klimmen. Indien de lesgever oordeelt dat de veiligheid niet optimaal is, wordt er aangeraden om op een later tijdstip opnieuw een initiatieles te boeken.
Heb je eerder meermaals geklommen maar ben je onzeker over de juiste technieken, boek dan een monitor voor een half uurtje.
Een monitor boeken kan niet telefonisch! Stuur via volgende link, enkele dagen voor de gewenste dag een mailtje en vergeet niet uw voorkeursdatum en uur te vermelden.
Soepele kledij is bij het klimmen gewenst! Alle materiaal kan gehuurd worden! Een klimgordel en zekeringsapparaat zijn noodzakelijk. Klimschoenen zijn een optie en geven meer grip dan gewone sportschoenen.

Een voorbeeld van de prijsberekening
Kostprijs van een initiatieles voor 2 volwassenen, 2 studenten (17j en 14j) en 1 kind (10j), met 5 klimgordels en zekeringsapparaten en 3 paar klimschoenen:
monitor € 30, Volwassenen 2 x € 10, studenten 2 x € 8, kind 1x € 6, gordels 5 x € 2, schoenen 3 x € 2 = totaal € 88

info@klimzaalwallstreet.be
 

 

 

Een basiscursus volgen

Wallstreet_cursus1
Ben je erg aangetrokken tot de klimsport en vastberaden om op regelmatige basis te gaan klimmen, dan raden we je aan om een cursus te volgen tot het behalen van een klimvaardigheidsbewijs (KVB1). Gedurende 6 lesuren verwerf je in een kleine groep de nodige theoretische en praktische kennis om het indoorklimmen op een veilige manier te beoefenen. Slaag je voor de eindtest, dan behaal je het eerste klimvaardigheidsbewijs.
Heb je geen klimpartner en wens je met het muurklimmen te starten, dan is een kvb1 volgen zeker de beste optie. Vermoedelijk heb je nadien meteen enkele klimpartners gevonden.

Wil je een KVB1 volgen, ga dan naar klimclub KAJOE en kijk onder cursussen.