MOGELIJKHEDEN VOOR BEGINNENDE KLIMMERS

BOULDEREN:
Boulderen is klimmen op lage muren, zonder touwen waarbij je op een valmat landt.
Deze discipline vereist meer kracht en ervaring en is minder aangewezen voor absolute beginners.

MUURKLIMMEN:
Bij muurklimmen klim je op hoge muren en wordt je door iemand beveiligd door vast te hangen aan een touw.
Voor muurklimmen is er dus een basiskennis aan touwtechnieken nodig. Wie geen ervaring heeft, dient een monitor te boeken. Na een uurtje les kunnen de meeste mensen zelfstandig verder.

Een monitor boeken

Wallstreet_cursus2
Ben je minstens met zijn tweeën en wil je kennismaken met het muurklimmen dan kan je een monitor boeken voor een proefles. Beheers je de technieken na één uur voldoende, dan krijg je de toestemming om, zo lang als gewenst, zelfstandig verder te klimmen. Indien de lesgever oordeelt dat de veiligheid niet optimaal is, wordt er aangeraden om op een later tijdstip opnieuw een initiatieles te boeken.

Heb je eerder meermaals geklommen maar ben je onzeker over de juiste technieken, boek dan een monitor voor een half uurtje.

Een monitor boeken kan niet telefonisch! Stuur via volgende link, enkele dagen voor de gewenste dag een mailtje en vergeet niet uw mobiel nummer, voorkeursdatum, en uur te vermelden.

Soepele kledij is bij het klimmen gewenst en al het andere nodige materiaal kan gehuurd worden! Een klimgordel en zekeringsapparaat zijn noodzakelijk. Klimschoenen zijn een optie en geven meer grip dan gewone sportschoenen.

Naast muurklimmen kan je ook kiezen om te komen “boulderen“.
Dit is klimmen tot een beperkte hoogte, zonder touw en boven een dikke valmat. Voor het boulderen heb je geen monitor nodig. Wel is enige voorzichtigheid geboden. Loop niet onder andere klimmers door en klim enkele stapjes terug naar beneden alvorens in de valmat te springen.

Ook bouwden we in de klimzaal een enorme speleobox. Dit is een grote houten kast waar met planken en tussenschotten een smal ingewikkeld parcours werd gebouwd. Niets voor mensen met claustrofobie! Afhankelijk van je gestalte ben je al snel een half uur tot drie kwartier zoet om je door al de bochten en hindernissen te wringen. Krijg je het plots te benauwd, dan zijn er voldoende nooddeuren voorzien die verlossing kunnen bieden.
Het speleo-parcours is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar, aan de ouders wordt wel gevraagd post te vatten bij de nooddeuren als er kinderen in de speleobox gaan. (inkom speleobox: 6 euro per persoon)

Een voorbeeld van de prijsberekening
Kostprijs van een initiatieles (muurklimmen) voor 2 volwassenen, 2 studenten (17j en 14j) en 1 kind (10j), met 5 klimgordels en zekeringsapparaten en 3 paar klimschoenen:
monitor € 30, Volwassenen 2 x € 12, studenten 2 x € 10, kind 1x € 8, gordels 5 x € 3, schoenen 3 x € 3 = totaal € 108

Er dienen geen voorschotten op een boeking betaald te worden. U betaalt gewoon ter plaatse de inkom, materiaalhuur en monitor aan de balie in de klimzaal. Wil u een afspraak annuleren, bel dan naar onze klimzaal! Zo voorkom je dat onze lesgever voor niets naar de zaal komt!

info@klimzaalwallstreet.be
 

 

 

Een basiscursus volgen

Wallstreet_cursus1
Ben je erg aangetrokken tot de klimsport en vastberaden om op regelmatige basis te gaan klimmen, dan raden we je aan om een cursus te volgen tot het behalen van een klimvaardigheidsbewijs (KVB1). Gedurende 6 lesuren verwerf je in een kleine groep de nodige theoretische en praktische kennis om het indoorklimmen op een veilige manier te beoefenen. Slaag je voor de eindtest, dan behaal je het eerste klimvaardigheidsbewijs.
Heb je geen klimpartner en wens je met het muurklimmen te starten, dan is een kvb1 volgen zeker de beste optie. Vermoedelijk heb je nadien meteen enkele klimpartners gevonden.

Wil je een KVB1 volgen, ga dan naar klimclub KAJOE en kijk onder cursussen.