YIN YOGA STRETCH

YIN YOGA STRETCH (op dinsdag van 19.50u tot 21u)

Ontspannend & regenererend, zacht maar intens.

Yin Yoga is een heerlijk rustige vorm van yoga waar de nadruk ligt op het intens stretchen van je lichaam. Iedere houding wordt enkele minuten aangehouden zodat je de tijd krijgt om écht je lijf te voelen in iedere pose.

Je probeert telkens weer net die grens op te zoeken tussen comfort en discomfort. Zo ontdek je je limieten zonder dat je jezelf gaat pushen. Het is op deze grens dat je je lichaam leert om op een hele gecontroleerde manier net iets verder te gaan.

Doordat Yin Yoga passief wordt uitgevoerd -met zo min mogelijk spierspanning- komt de focus op het bindweefsel. Spieren zijn vrij gemakkelijk te beïnvloeden, als je ze sterker wil maken kan je aan krachttraining doen en als je ze wil rekken ga je stretchen. Als je het bindweefsel wilt aanspreken,moet er langer rek of compressie toegepast worden. Vandaar dat houdingen in de Yin Yoga langer worden aangehouden.

Wie heeft er baat bij Yin Yoga?

Iedereen met een zittend beroep omdat deze yogastijl de dieper gelegen rugspieren aanpakt en het bekkengebied losmaakt. Maar ook atleten die vaak dezelfde spieren gebruiken hebben baat bij Yin Yoga om het lichaam even te resetten.

Het beste kun je Yin Yoga (passief) combineren met een Yang vorm (d.w.z. een actieve vorm)  van beweging zoals Vinyasa Yoga, klimmen, hardlopen…

Yin Yoga is toegankelijk voor iedereen, dus zowel voor beginners als voor gevorderden.

Op dinsdag en donderdag worden er ook nog VINYASA yogalessen georganiseerd!

Maximaal 15 deelnemers per les!

 

Comments are closed.