Yoga

In de fraaie trainingszaal van de klimzaal worden ook yoga-lessen gegeven. Een team van gediplomeerde lesgevers verzorgt de lessen, die voor iedereen toegankelijk zijn.

Bij vinyasa yoga wordt op een actieve manier de spiertonus geprikkeld door het aannemen van verschillende lichaamsposes, dit op het ritme van de ademhaling. De spieren worden sterker en soepeler en je geest ontspant.

Yin yoga daarentegen is een passievere vorm waarbij de nadruk ligt op intens stretchen. Naast spieren wordt ook het bindweefsel losgemaakt waardoor vaak ook pijnklachten verdwijnen. Ook hier heeft de yoga een ontspannend effect op de geest en is er een stress-reducerende werking.

Lesmomenten:
Dinsdagavond:

18.30u – 19.40u: Vinyasa yoga (all levels)
19.50u – 21.00u: Yin Yoga Stretch

Donderdagavond:

18.30u – 19.40u: Vinyasa yoga (beginners)
19.50u – 21.00u Vinyasa yoga (gevorderden)

Prijzen:
Een losse yogales kost momenteel 10€
Via een 10-beurtenkaart betaalt u 9€ per les.
(10-beurtenkaarten staan op naam maar zijn niet persoonlijk. U kan dus met een vriend of vriendin samen een kaart aankopen. De kaarten kunnen ook voor klimmen gebruikt worden. Wenst u beiden te beoefenen op dezelfde dag, dan worden er uiteraard 2 beurten aangerekend.)

 


 

VINYASA YOGA
(30/1/2018) - VINYASA YOGA (op dinsdag en donderdag) lenigmakend & spierversterkend, fysiek en dynamisch. Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga. Op het ritme van de ademhaling beweeg je van de ene pose naar de andere met focus op intensieve stretches en spierkracht. Verwacht je telkens aan een centraal thema dat zowel filosofisch als lichamelijk wordt verkend in een uitgebalanceerde Read More
YIN YOGA STRETCH
(30/1/2018) - YIN YOGA STRETCH (op dinsdag van 19.50u tot 21u) Ontspannend & regenererend, zacht maar intens. Yin Yoga is een heerlijk rustige vorm van yoga waar de nadruk ligt op het intens stretchen van je lichaam. Iedere houding wordt enkele minuten aangehouden zodat je de tijd krijgt om écht je lijf te voelen in iedere pose. Read More