Contacteer ons

   

   

JEUGD

Deelnemen aan de jeugdwerking kan vanaf 8 jaar. Uit ervaring is gebleken dat kinderen op deze leeftijd pas matuur en sterk genoeg zijn om elkaar te zekeren. Omdat dit over de veiligheid gaat wordt deze regel rond leeftijd ook strikt toegepast.

Inschrijven!


Alle lesdata van de lessen waarvoor je bent ingeschreven vind je terug via je eigen Ledenbeheerprofiel.

  
Groepen 

Onze lessen worden onderverdeeld in verschillende niveau- en leeftijdsgroepen. 

1. Recreatievelingen (1 training per week)
--> Je komt graag klimmen en leert er graag over bij. 


2. Gevorderden (1 (gorilla's) of 2 (chimpansees) trainingen per week + minimum klimniveau 6B)
:
--> Chimpansees: van 10 jaar tot 18 jaar GEVORDERDE klimmers (focus op trainen, vooruitgang boeken, af en toe een wedstrijdje meedoen en leuk samen klimmen)
--> Gorilla’s: vanaf 15 jaar, klimmers met al wat jaren klimervaring (focus op leuk samen klimmen, een leuke groep creëren die graag nog lang samen klimt en bijleren op eigen niveau)

Recreatievelingen
BONOBO'S geboortejaren 2012-2016
MAKI'S geboortejaren 2009-2013
ORANG OETANS geboortejaren 2005-2009
Gevorderden
CHIMPANSEES 10-18 jaar
GORILLA'S 15 jaar en ouderLesmomenten 

Wanneer je inschrijft voor de Bonobo’s, Maki’s, Orang Oetans en Gorilla's kies je voor 1 van de aangeboden trainingen. Kies je voor de Chimpansees schrijf je meteen in voor de twee lesmomenten.  

BONOBO'S Woensdag 13u30-15u Zaterdag 9u-10u30 Zaterdag 10u30-12u
MAKI'S Maandag 17u-19u Woensdag 15u-17u Zaterdag 11u30-13u30 Zondag 9u30-11u30
ORANG OETANS Zaterdag 17u30-19u30 Zondag 10u-12u
......................
CHIMPANSEES Dinsdag 17u-19u
en Zaterdag 10u-12u
GORILLA'S Vrijdag 19u-21u

   

Kostprijs  

Deze is afhankelijk van het aantal lessen per reeks en het aantal trainingen per week. Hierdoor is de totaalprijs dus verschillend. Algemeen genomen wordt gesteld dat één les per week €10/les kost, twee lessen per week €16/week. Deze zijn enkel in volledige lessenreeksen te betalen. 

Daarnaast komt de prijs van het jaarlijks KBF-lidmaatschap (verzekering) er nog bij (€58 per jaar). Terugbetaling van een aantal gemiste lessen kan enkel in samenspraak met onze organisatoren in geval van langdurige ziekte of blessure. 


   

Instappen na de start van de reeks: 

 Omwille van veiligheidsredenen zijn er elk schooljaar 2 instapmomenten. Het eerste instapmoment is begin september, het tweede begin januari. Indien uw kind graag middenin de lessenreeks instapt gelieve ons te contacteren zodat u een privéles kan boeken om uw kind te leren zekeren. Deze les wordt apart van de lessenreeks aangerekend. 

   


Financiële tegemoetkoming 

Indien u, via uw ziekenfonds, recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming, gelieve dit te laten weten via het inschrijvingsformulier zodat we samen met u kunnen bekijken welke opties er zijn ivm aangepaste prijzen! 


VERPLICHTE verzekering 

Verder dienen alle jeugdleden, in verband met de verzekering, lid te worden van de klim- en bergsportfederatie (KBF). Het lidmaatschap dient men zelf, via de website van het KBF (https://www.klimenbergsportfederatie.be/), te regelen. Daar kiest men: LID WORDEN. Bij de keuze voor klimclubs, kiest men voor klimclub Kajoe. Leden die reeds aangesloten zijn bij andere klimclubs zijn uiteraard ook welkom in onze jeugdwerking! 

LET OP! Als je wacht met je inschrijving bij het KBF tot 1 september dan start je lidmaatschap meteen en loopt het tot en met het einde van het volgende kalenderjaar. Je krijgt zo dus 4 maanden extra GRATIS. Lees alle info hierover nog zeker eens na op de website van het kbf


Klimkampen 

In de kerstvakantie, paasvakantie en zomervakantie organiseren we ook klimkampen. Alle info vind je hier.
Zit je nog met vragen over onze jeugdwerking? Contacteer ons!