Contacteer ons

LATTICE

Verliep je laatste klimsessie niet helemaal zoals gewenst? Lukte het niet om je project af te werken? Maak je nog weinig of geen progressie?

De oplossing ligt meestal voor de hand: Je moet gaan trainen om sterker te worden! 

Maar welk specifiek onderdeel kom je juist tekort en hoe ga je dit doelbewust trainen? Om daarachter te komen kan je voortaan in klimzaal “WALLSTREET” terecht voor een Lattice Board Assessment.

Wat is een Lattice Board en een Assessment nu eigenlijk?

Een Lattice Board is een inclineerbare klimwand voor systematische evaluatie en training. Het is een zeer geavanceerde en wereldwijd erkende tool om zowel internationale competitieklimmers als recreanten te testen en beoordelen. 

Een Lattice Board Assessment is een momentopname van je huidige klim gerelateerde conditie in al zijn aspecten. Sterktes en zwaktes worden duidelijk zodat je meteen weet waar je werkpunten liggen.

Oprichter Tom Randall (UK) ontwierp het eerste Lattice Board om leden van het nationale klimteam en topklimmers in een Assessment te evalueren op hun fysieke capaciteiten. Hij bracht de testgegevens van klimmers van elk niveau samen in een databank om ze vergelijkend te onderzoeken.

De laatste 10 jaar is het systeem steeds verder geperfectioneerd. Het supportteam en de verzamelde datagegevens blijven voortdurend doorgroeien. De testresultaten voortvloeiend uit een Lattice Board Assessment zijn het gevolg van duizenden uren onderzoek, data verzameling en statistische analyse. De opgeleide coaches evalueren een klimmer zeer diepgaand om zo een duidelijk beeld te schetsen van de fysieke kwaliteiten waardoor zowel de sterke als de zwakke punten naar boven komen. 

Hoe gaat het in de praktijk?

Je ondergaat een twee uur en half durende test waarin je stevig op de rooster gelegd wordt. Via een opéénvolging van zorgvuldig samengestelde onderdelen wordt je vingerkracht, de efficiëntie van je energiesystemen, je mobiliteit en dergelijke gemeten. Nadien worden de bekomen resultaten ingevoerd en vergeleken in de lattice database zodat er een accuraat beeld ontstaat van jouw kwaliteiten. Je scores worden vergeleken met deze van andere atleten van hetzelfde klimniveau. Een uitgebreide analyse geeft aan waar het goed is en waar het beter kan. 

Omdat klimclub “KAJOE” zich voornamelijk toespitst op het sportklimmen hebben we een “Lattice Board” in huis gehaald. Senne Trogh en Benny Jochums zijn zelf gepassioneerde klimmers die al jaren met training bezig zijn. Ze streven ernaar om zelf steeds een hoger niveau te bereiken. Ze werden door Lattice opgeleid om de assessments volgens de juiste procedure af te nemen. Zij begeleiden je tijdens het proces en geven na afloop uitgebreid feedback over je resultaten.

Wie komt in aanmerking voor een assessment?

Al wie hogerop wil geraken en een duidelijk beeld wil krijgen van zijn/haar fysieke kwaliteiten en voldoet aan volgende voorwaarden:

  • Je hebt een on-sight klimniveau van minimum 6B.
  • Je kan maximaal klimmen zonder pijn en bent dus blessure vrij.
  • Je kan een deadhang uitvoeren van 7 seconden op een 20mm rand.

Prijs: Basistest: €140 euro, €130 (KAJOE leden) Re-test: €120, €110 (KAJOE leden)

Vragen of interesse? Mail: info@kajoe.be Telefoon: Senne 0032485938072, Benny 0032486493047