Contacteer ons

Muurklimmen

Bij muurklimmen klim je op hoge muren en wordt je door iemand beveiligd door vast te hangen aan een touw. 

Voor muurklimmen is er dus een basiskennis aan touwtechnieken nodig. Wie geen ervaring heeft, dient een monitor te boeken of een beginnerscursus te volgen. Wie alle nodige technieken kent om veilig te komen klimmen, hoeft geen reservatie te maken en kan gewoon tijdens de openingsuren komen klimmen.

1. Een monitor boeken

Ben je minstens met zijn tweeën en wil je kennismaken met het muurklimmen? Dan kan je een monitor boeken voor een proefles. Beheers je de technieken na één uur voldoende, dan krijg je de toestemming om, zo lang als gewenst, zelfstandig verder te klimmen. Indien de lesgever oordeelt dat de veiligheid niet optimaal is, wordt er aangeraden om op een later tijdstip opnieuw een initiatieles te boeken.

!!! Kinderen kunnen enkel deze les bij de monitor volgen indien ze begeleid worden door 1 of meerdere volwassenen die tijdens de les leren hoe ze de kinderen veilig kunnen zekeren. Het is dus niet de bedoeling dat de kinderen 'meegegeven' worden met de monitor!!!


Een monitor kan je enkel boeken via dit contactformulier.

PRIJSBEREKENING:
Monitor (€30) + inkom per persoon + huur materiaal
Onze prijzen vind je hier.
 
Er dienen geen voorschotten op een boeking betaald te worden. U betaalt gewoon ter plaatse de inkom, materiaalhuur en monitor aan de balie in de klimzaal.

Soepele kledij is bij het klimmen gewenst en al het andere nodige materiaal kan gehuurd worden! Een klimgordel en zekeringsapparaat zijn noodzakelijk. Klimschoenen zijn een optie en geven meer grip dan gewone sportschoenen.

2. Een basiscursus volgen

Ben je erg aangetrokken tot de klimsport en vastberaden om op regelmatige basis te gaan klimmen, dan raden we je aan om een cursus te volgen tot het behalen van een klimvaardigheidsbewijs (KVB1). Gedurende 6 lesuren verwerf je in een kleine groep de nodige theoretische en praktische kennis om het indoorklimmen op een veilige manier te beoefenen. Slaag je voor de eindtest, dan behaal je het eerste klimvaardigheidsbewijs. 

Heb je geen klimpartner en wens je met het muurklimmen te starten, dan is een kvb1 volgen zeker de beste optie. Vermoedelijk heb je nadien meteen enkele klimpartners gevonden.
Meer info over onze KVB1 cursussen vind je hier.